Case-story Stepstone Europa

EFFICIËNTE EN FUNCTIONELE OFFERTETOEPASSING IN ELKE STEPSTONE-VESTIGING DANKZIJ ONTWIKKELING VAN 4D VISION

Als dienstverlener van human resources wilde Stepstone haar medewerkers via het intranet online offertes laten genereren. Met deze applicatie zouden de medewerkers vanuit elke locatie de lopende offertes en het volledige productengamma kunnen raadplegen en aanpassen. Stepstone’s informaticapartner, 4D vision, implementeerde deze Europese on-line-offertetoepassing.

IMPLEMENTATIE ONLINE-OFFERTESYSTEEM

Stepstone biedt human resources-diensten aan kandidaten en werkgevers door middel van strategische en samenwerkingsovereenkomsten met de leidende carrièresites in de Europese markten. De diensten van Stepstone vullen niet alleen vacatures in maar helpen werkgevers ook bij het opzetten van een effectieve on-lineaanwervingsstrategie. Stepstone biedt recruteringwebsites, sollicitatiebeheersystemen, toegang tot CV-databanken en automatische gegevensoverdracht voor adverteerders.

EEN REAL TIME VERKOOPFUNNEL VAN DE HELE EUROPESE ORGANISATIE.

Vroeger had elke Stepstone-vestiging zijn eigen offertetoepassing (vaak in Excel) met eigen producten, productcombinaties en prijslijsten. Die applicaties werden te complex om elk afzonderlijk te onderhouden. Er was behoefte aan een cetraal systeem. 4D vision maakte voor Stepstone een universeel platform waarop de bestaande processen onderhouden, en nieuwe verkoopstrategieën uitgewerkt kunnen worden. Het platform heeft meerdere voordelen. Verkoopmanagers kunnen snel en correct offertes samenstellen. Daarnaast zijn ze niet langer geografisch beperkt. De gegevens van de verschillende vestigingen zijn gecentraliseerd zodat het mogelijk is om ‘cross border’-offertes te maken. België kan bijvoorbeeld een offerte met een Duitse productcombinatie samenstellen voor een onderneming met vestigignen in Nederland en Frankrijk. Bovendien werkt de applicatie in verschillende talen.

INDIVIDUELE NODEN

Jan Heiremans: “Het is voor Stepstone van groot belang dat er een toepassing geconcipieerd wordt op Europees vlak waarbij de individuele noden van elk land (talen, prijslijsten) op één platform ter beschikking gesteld worden. Het spreekt vanzelf dat we alle mogelijkheden overlopen hebben alvorens een beslissing te nemen. Het werd ons echter al snel duidelijk dat de oplossing van 4D vision met kop en schouders boven de andere aanbiedingen uitsteekt. 4D implementeerde over slechts 30 mandagen een softwarepakket op maat gesneden voor Stepstone, dat bovendien geïntegreerd kan worden met ons CRM-pakket.”

“4D implementeerde over slechts 30 mandagen een softwarepakket op maat gesneden voor stepstone, dat bovendien geïntegreerd kan worden met ons crm-pakket.”

Jan Heiremans,
General manager van Stepstone Benelux-Frankrijk-Italië

WEB-XTC

De toepassing die 4D vision voor Stepstone ontwikkelde werd gegenereerd bovenop hun eigen ‘Web-XTC”-framework (eXtendable Transational Components). Die toolbox stelt hen in staat razendsnel internettoepassingen te bouwen en te integreren met de bestaande infrastructuur bij de klant.

download PDF

Share this post

Microsoft Silver Partner